lifeandliving.dk

Viste du at hudkræft/modermærkekræft har topplacering i kræft statistikken her hjemme?

 

Påsken er lige rundt hjørnet og forhåbentlig solrig, for mange er det tiden med aktiviteter i haven.
Så for dig og din huds skyld håber jeg du har sørget for at have solcremen i hus.

 tilbud

Det er dejlig at vi går varmere og solrige tider i møde, MEN solen er også hudens værste fjende, men den er også nødvendig for at danne det vigtige D-vitamin, så her gælder det om at bruge den sunde fornuft.

Selv om det er overskyet så er Ultraviolet lyset til stede.
Disse UV-stråler udgør omkring 95 % af de ultraviolette stråler, der rammer jorden.

 

uva - uvb

UV-A-stråler går gennem skydække og glas og findes hele året. UV-A stråler kan ikke mærkes og kan passere gennem hudens øverste lag og trænge dybt ind i huden. UVA-stråler giver ikke solskoldning men producerer frie radikaler som kan forårsage celleforandringer og dermed resultere i ældning af huden, solallergi, pigmentforandringer og på sigt udvikling af hudkræft.

UV-B-stråler udgør omkring 5 % af de ultraviolette stråler, der rammer jorden. UV-B-strålerne er kraftigere end UV-A, bremses af skydække og glas men absorberes i hudens øverste lag og giver huden den brune farve.

Produktion af pigment er hudens egen forsvarsmekanisme til at beskytte sig mod strålerne. Hvis eksponering for UV-B-stråler bliver for stor, vil det forårsage rødme og solskoldning. Og det vil i nogle tilfælde kunne lede til hudkræft.

 

 

474636990581155